Image module

JYVÄMÄEN CALA BOCA

Född 2019 07 20

Sire Ch. Siirihiiren Antonio Zoli

Dam Ch. Lehtaronmäen Athena

Färg Svart trefärgad

Höjd 36,5cm

Personlighet

Hon har många fina egenskaper vår älskade Cala Boca, – som för övrigt betyder ”håll käften” på portugisiska, så hon går under smeknamnet Callis för att undvika onda blickar bland folk 😊.

När hon vill gå ut på tomten ställer hon sig vid altandörren och tittar på upp på en med bedjande ögon samtidigt som hon gnyr lite försynt, – ” snälla matte kan jag få gå ut och busa på egen tass?” Hon är en sann kelgris som gärna sover tätt intill matte hela natten och börjar dagen med småmys innan det är dags att kliva upp.

Hemma tar hon sitt uppdrag som vakthund på största allvar och allt hon ser hemifrån är att betrakta som Callis domän, – Här har matte och husse ett litet jobb att lära henne var tomtgränsen faktiskt går. Så har hon sina små originella karaktärsdrag, främst under slyngelåldern. Är det någonting som inte passar lilla fröken så spelar det ingen som helst roll hur mycket husse och matte står och tjoar och tjimmar, eller försöker muta med världens bästa godisbit. ”Nope, har inte lust” säger hon och tittar bort lite nonchalant. Hon är en sann överlevare och jag vågar påstå att hon skulle överleva på egen hand i skogen om så krävdes. Hon hittar allt från rådjursben, en duva fälld av rovfågel, sorkar och har till och med försökt släpa med sig en svan hem som låg mitt ute på åkern.

Callis har en fantastisk relation till Pandora som hon ser upp till med stor beundran och respekt. Man kan verkligen se hur Callis iakttar, analyserar, lär och tar efter Pandoras beteende vilket är så fint, – speciellt med tanke på Pandoras sociala färdigheter. Hon visar tydligt att Pandora är hennes idol och skulle inte tveka en sekund på att försvara Pandora mot andra hundar vilket vi fått uppleva vid ett tillfälle, – ”ingen bråkar med Min Pandora”.

Hon har en tydlig roll i flocken men framför allt en speciell plats i våra hjärtan vår lilla Cala Boca.

Exteriörtitlar

EUROPEAN WINNER 2021
International Champion
Swedish Champion
Danish Champion
Finnish Champion
Czech Champion
Hungarian Champion
Spanish Champion
Grand Prix Winner 2021 in Budapest
Interra Winner 2021 in Budapest

Stamtavla

Galleri