Image module

Multi Champion, International Champion

KNIGHTWING COBALT DO JARDIM IMBUI

Född 2019 11 10

Sire Ch. Flash Mabafox

Dam Safira Do Jardim Imbui

Färg Blå trefärgad

Höjd 39cm

Cobalt är född i Brasilien hos en erfaren uppfödare med många framgångsrika brassar inom framförallt hundutställningsvärlden, men även terapihundar samt tävlande hundar inom agility. Cobalts båda föräldrar har mycket bra mentalitet vilket var en stor anledningarna till att valet föll just på honom. Det blev väldigt uppenbart på våra promenader att han kom från ett varmare land. Vartendaste vattenfyllt dike vi passerade la han sig i för att svalka kroppen. Den lilla hundpoolen hemma på tomten var mest uppskattad av Cobalt som tog ett dopp lite nu och då medans våra andra hundar använder den som en gigantisk vattenskål.

Cobalt är en lugn, harmonisk och mysig brasse som är mycket uppskattad lekfarbror bland valparna som han har stor portion tålamod med. Dom klättar över honom, drar honom i öronen och läppen utan att han reagerar nämnvärt. Tvärtom ser han ut att njuta av uppmärksamheten och att få vara en del av klungan med valpar.

Till skillnad från Pandora och Picasso, som vi kan lämna ensamma framför en tallrik med kycklingfilé utan att oroa oss för att maten försvinner, så tar Cobalt varje tillfälle i akt och tjuvar godsaker. Han tycks lever efter sitt alldeles egna motto, “når man så får man”. Han bär gärna runt på kuddar, hundbäddar eller filtar, ju större desto bättre, i synnerhet i samband med måltiderna, kanske för att illustrera hur hungrig han är så matte matchar portionen med hans “byte” i munnen :).

Exteriörtitlar

EUROPEAN WINNER 2021
RESERVE WORLD WINNER 2021
Danish Winner 2021
International Champion
Swedish Champion
Danish Champion
Finnish Champion
Hungarian Champion
Grand Prix Winner 2021 in Budapest
Interra Winner 2021 in Budapest
BEST IN SHOW RAS SPECIAL 2022

Stamtavla

Galleri