Image module

KNIGHTWING COBALT DO JARDIM IMBUI

Född 2019 11 10

Sire Ch. Flash Mabafox

Dam Safira Do Jardim Imbui

Färg Blå trefärgad

Höjd 39cm

Cobalt är en import från en erfaren uppfödare i Brasilien med många framgångsrika brassar inom framförallt hundutställningsvärlden, men även som terapihundar och inom hundsporten agility. Cobalts båda föräldrar har mycket bra mentalitet vilket är en stor anledningarna till att vi valt just honom till vår kennel. Det blev väldigt uppenbart på våra promenader att han kom från ett varmare land. Vartendaste vattenfyllda dike vi passerade la han sig i för att svalka sig. Hundpoolen hemma var med hästlängder mest uppskattad av Cobalt som tog ett dopp nu och då på dagarna medans dom andra mest använde den mest till att släcka törsten.

Han är en lugn, harmonisk och mysig brasse som är mycket uppskattad lekfarbror bland valparna som han har stor portion tålamod med. Dom klättar över honom, drar honom i öronen och läppen utan att han reagerar nämnvärt, tvärtom ser han ut att njuta av uppmärksamheten och att få vara en del klungan med valpar.

Till skillnad från Pandora och Picasso, som vi kan lämna ensamma framför en tallrik med kycklingfilé utan att oroa oss för att maten försvinner, så tar Cobalt varje tillfälle i akt och tjuvar godsaker. Han tycks lever efter sitt alldeles egna  motto, “når man så får man”. Han bär gärna runt på kuddar, hundbäddar eller filtar, ju större desto bättre, i synnerhet i samband med måltiderna, kanske för att illustrera hur hungrig han är så matte matchar portionen med hans “byte” i munnen :).

Exteriörtitlar

Swedish Champion
Danish Champion
Finnish Champion
Danish Winner 2021
Reserve World Winner WDS in Brno  2021

Stamtavla

Galleri