VALPKURS

Vi bjuder valpköpare på en valpkurs

En valpkurs är ett utmärkt sätt för dig och din valp att lära er vardagslydnad och skapa grunden för ett gott samarbete och härligt hundliv, – det vare sig man haft hund tidigare eller inte. Det stärker din och valpens relation, ger träning för en fungerande vardag och bra grund till fortsatt träning av olika hundsporter eller andra aktiviteter.

Kursen bokas upp av oss och det när valpen är runt 3-4 månader. Kursen är  vid 4 kurstillfällen och varje tillfälle är 1 timme.

Vi använder oss av Anna Gripenfors som driver HundCompaniet. Hon är en mycket duktig hundinstruktör och hundpsykolog som vi själva använder oss av.

“Det ska vara kul att ha hund! Det ska vara enkelt att ha hund! Vår vän ska få möjligheten att passa in i vår vardag. Oavsett vilken bild vi har av hundägandet är det enda viktiga att vi öppnar upp möjligheter och motiverar våra hundar till ett sunt och balanserat beteende, har en tydlig och pedagogisk gränssättning och att vi visar dom kärlek och respekt!”
Anna Gripenfors

Hundkompaniet

Hundkompaniet

Hundhallen2

Hundhallen

BESKRIVNING AV KURSEN

Låt din valp visa vad den kan!

Med fokus på roligt hundägande bygger vi grunden för en livslång relation! I denna kurs tränar vi på säker inkallning, hälsa fint, stadga i position, följsamhet, självbehärskning samt hantering. Genom att delta på en kurs får valpen även en bra socialiserings- och miljöträning där fokus ligger på kontakt med ägaren och inte de andra valparna. Till kursen hör även teori gällande antiskall samt hur vi förebygger ljudrädsla.

Vi tar tillvara på och använder oss av hundens nyfikenhet för att skapa en välfungerande vardagslydnad! Vi använder oss av positiv förstärkning genom lekfulla övningar, värdefulla belöningar och engagerade ägare!

FÖRDELAR MED VALPKURS

Stärker relationen

Utöver att ni kommer ha roligt tillsammans så är det ett bra sätt för dig och valpen att stärka er relation. Valpen får öva på att fokusera och lyssna på dig, trots att det händer en massa andra spännande saker runtomkring.  Den kontakt ni bygger upp under valpkursens gång blir en ovärderlig tillgång som ni kommer att kunna dra nytta av genom hela ert liv tillsammans. Den lär sig också att slappna av och vara lugn och trygg i nya miljöer med mycket stimuli.

Nya miljöer

På en kurs får valpen nyttig miljöträning. Det är en viktig del i valpens sociala träning att uppleva nya miljöer och träffa andra hundar och människor. En del av socialiseringen helt enkelt. Du får också möjlighet att umgås och utbyta erfarenhet med andra valpägare.

Fungerande vardag

Valpen får öva på att hålla fokus och lyssna på dig i en miljö med andra hundar och andra störande moment. Man får också öva upp valpens tålamod och passivitet när kursledaren går igenom övningar. Under kursen arbetar du och din valp efter beprövade metoder tillsammans med en instruktör som har gedigna kunskaper om uppfostran, inlärning och hundar i allmänhet och kan ge dig personliga tips. I förlängningen kan kontakten med en kunnig instruktör vara ett bra stöd även längre fram om det skulle behövas.